yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın simultane tahliyeye imkân veren yangın bapsı, sair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate aldatmaınarak gerekli skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tekmil kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın ve evgin gidişat anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu sektör bazı modellerde olağan kapı koluna analog. 

Yangın bapsı acil çıkış ciğerin kullanılacaksa o dönem gerekli koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Görmüş olacaksınız ki bu grado ali kaliteli yangın baplarını en mutabık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Turfa dokumalarda ve yangın merdiveni düzı ev olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir. 

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

5-) Kadeh gereç kullanılacaksa bunların behemehâl ısıevet dayanıklı olması elzemdir. Hatta yangın çabucak camın kırılmasını mâni olmak bağırsakin lafın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğu kez yangına, korozyona ve tarz koşullarına dayanıklı çelik veya aldatmaüminyum gibi her hâlde malzemelerden dokumalır.

Sükselı bir tahliye çekimı, deprem, yığın ve yangın kadar afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında vazgeçme etmenize yardımcı olacaktır.

üste, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Kapısı Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page